Skoči do osrednje vsebine

Informativni dan o razpisu za sofinanciranje programov za varovanje in krepitev zdravja

Velika dvorana, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16
Informativni dan za potencialne prijavitelje na Javni razpis za sofinanciranje programov za varovanje in krepitev zdravja do leta 2022.

Ob izteku prejšnjega sofinanciranja je Ministrstvo za zdravje konec junija objavilo Javni razpis za sofinanciranje programov za varovanje in krepitev zdravja do leta 2022. Rok za prijavo je 26. 7. 2019.

Zaradi velikega povpraševanja organiziramo v sredo, 17. 7. 2019, ob 10.00 uri, informativni dan za vse potencialne prijavitelje. Potekal bo na Masarykovi cesti 16 (v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport).

Na področju javnega zdravja je učinkovitost pristopov odvisna predvsem od tega, da z njimi dosežemo čim večji delež populacije in še posebej težje dostopne ranljive skupine prebivalstva. Sodelovanje javnega sektorja z nevladnimi organizacijami, ki je utemeljeno na dokazano učinkovitih ukrepih, je ključno za doseganje dobrih rezultatov. Zato Ministrstvo za zdravje v okviru tri letnih javnih razpisov iz proračunskih sredstev sofinancira programe nevladnih organizacij, ki izpolnjujejo naslednje kriterije: sodelovanje s strokovnimi inštitucijami, nacionalni doseg ter mreženje in partnerstva v lokalnih okoljih.