Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade se bo udeležil seje Evropskega sveta

do
Bruselj, Belgija
Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se 20. in 21. junija udeležuje zasedanja Evropskega sveta

Na dnevnem redu junijskega zasedanja Evropskega sveta so v prvi vrsti sprejetje Strateške agende EU za obdobje 2019–2024 in imenovanja na najvišje položaje v institucijah EU za naslednji institucionalni cikel. Evropski svet bo razpravljal tudi o večletnem finančnem okviru EU 2021–2027 ter obravnaval vprašanje podnebnih sprememb.

Voditelji bodo nadalje razpravljali o odprtih vprašanjih s področja širitve EU ter o drugih aktualnih zunanjepolitičnih temah. V okviru evropskega semestra bodo obravnavali priporočila za posamezne države.

Drugi dan srečanja bo v razširjeni sestavi zasedal vrh evrskega območja, ki se ga bo udeležil tudi slovenski predsednik vlade.

V četrtek, pred zasedanjem Evropskega sveta, se bo premier Šarec udeležil srečanja evropskih voditeljev in komisarjev skupine ALDE (Alliance of Liberals and Democrats for Europe) ter srečanja voditeljev Slovenije in držav Beneluksa.

Dodatne informacije za medije:
Nika Vrhovnik, svetovalka predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: nika.vrhovnik@gov.si; mob. tel. +386 51 610 555)