Skoči do osrednje vsebine

14. vrh slovenskega gospodarstva

Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec bo v sredo, 20. novembra 2019, nagovoril udeležence 14. vrha slovenskega gospodarstva. Rdeča nit letošnjega vrha je: Slovenija gre naprej – do Slovenije 5.0 z zaupanjem, inovativnostjo in razvojem.

Gospodarska zbornica Slovenije letos organizira že 14. vrh slovenskega gospodarstva. Kot navajajo organizatorji, se vsako leto zberejo gospodarstveniki z namenom, da predstavijo aktualne gospodarske razmere in ključne izzive prihodnosti. Lani so na vrhu predstavili ukrepe formule uspeha za gospodarsko odličnost, letos pa se bodo spoprijeli z novimi izzivi, ki prihajajo iz globalnega okolja: inovativnostjo, upravljanjem ljudi in prepoznavnostjo oziroma ugledom. O tem, kako se pripravljajo na omenjene izzive – in tudi o tem, kako se nanje pripravljajo v naši največji zunanjetrgovinski partnerici, Nemčiji – bodo govorili na letošnjem Vrhu slovenskega gospodarstva.

Prireditev se bo začela ob 16.30 v dvorani Smelt (Dunajska cesta 160, 1000 Ljubljana).

Dodatne informacije za novinarje:

Luka Schnabl, svetovalec predsednika vlade za odnose z javnostmi (e-pošta: luka.schnabl@gov.si; tel. št.: +386 30 423 499).