Skoči do osrednje vsebine

10. slovenski razvojni dnevi o podnebnih spremembah

do
Ljubljana
Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za okolje in prostor med 25. in 29. novembrom 2019 v Ljubljani prirejata 10. slovenske razvojne dneve. Na osrednjem dogodku, ki bo potekal 25. novembra 2019 v prostorih Pošte Slovenije, bodo zbrane nagovorili minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar, minister za okolje in prostor Simon Zajc in direktor platforme nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč SLOGA Albin Keuc.

Slovenski razvojni dnevi, ki se bodo letos osredotočili na podnebne spremembe in z njimi povezane izzive, so namenjeni promociji mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči, hkrati pa ponujajo priložnost za strokovno razpravo ter osvetlitev razvojnih in humanitarnih tem iz različnih zornih kotov. V petih dnevih bodo potekala številna predavanja in okrogle mize z domačimi in tujimi strokovnjaki na temo mladih in podnebne politike ter upravljanja z vodnimi viri, predvajan pa bo tudi dokumentarni film o naravi Virunga. Gre za osrednji forum za razpravo slovenskih in tujih strokovnjakov, predstavnikov vladnih ter nevladnih ustanov, mednarodnih organizacij in akademske sfere o aktualnih temah ter sodelovanju na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči.

>> Več o Program 10. slovenskih razvojnih dnevov.

PROGRAM ZA MEDIJE

Ponedeljek, 25. november 2019

9.00: Nagovor ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja

Lokacija: Pošta Slovenije, Ljubljana

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na dogodku sporočijo na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si in pri tem navedejo naslednje podatke:

 - ime in priimek

 - naziv medijske ustanov