Skoči do osrednje vsebine

Zbiranje neobveznih ponudb za pridobitev oz. najem nepremičnine za Muzej športa

Rok za prijavo je potekel.

Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport razpisuje zbiranje neobveznih ponudb za pridobitev oz. najem nepremičnine. Predmet zbiranja ponudb je seznanitev z možnostmi za pridobitev lokacije na umestitev Muzeja športa. Ministrstvo bo v nadaljnji obravnavi upoštevalo lokacije, ki izpolnjujejo sledeče pogoje.

• Velikost objekta najmanj 2.500 m2 ter največ 3.500 m2 oz. velikost zemljišča, ki omogoča postavitev objekta z najmanj 2.500 m2 ter največ 3.500 m2 površine;
• Bližina javnega prevoza, postajališča javnih linij, merjeno od lokacije po Google maps, pešpot do 500 metrov oddaljenosti (izključno avtobus, vlak);
• Bližina javnih parkirišč z več kot 10 parkirnimi mesti v radiju 1,5 km od predlagane lokacije muzeja;
• Nepremičnina ima urejen dostop do gospodarske javne infrastrukture (GJI) oz. ima možnost dostopa v radiju 100 m brez dodatnih stroškov, medtem ko drugih bremen (v primeru nakupa nepremičnine), ki se ne nanašajo na GJI, ni oz. bodo v času vpisa lastninske pravice v korist RS, izbrisana. V primeru sklenitve najemne pogodbe na nepremičnini ni drugih obligacijskih kot tudi ne stvarnih bremen, ki onemogočajo izključno posest nepremičnine s strani bodočega najemnika.

Odgovori na vprašanja

Kontakt

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Direktorat za investicije

gp.mizs@gov.si 

Za dodatne informacije v zvezi z ogledom in podrobnejše podatke v zvezi z izvedbo javne dražbe se pošlje elektronsko pošto na naslov: gp.mizs@gov.si, s pripisom št. zadeve: 024-28/2021.