Skoči do osrednje vsebine

Zainteresirano javnost vabimo k sodelovanju pri pripravi Smernic za sodelovanje Vlade Republike Slovenije z nevladnimi organizacijami

Rok za prijavo je potekel.

Nevladne in prostovoljske organizacije so eden izmed ključnih gradnikov civilne družbe, prispevajo k uresničevanju načel pluralnosti in demokracije v družbi. So pomemben partner in sogovornik pri načrtovanju politik, zakonodajnih in strateških dokumentov.

Ministrstvo za javno upravo je z namenom tvornega sodelovanja z nevladnimi organizacijami pripravilo predlog Smernic za sodelovanje Vlade Republike Slovenije z nevladnimi organizacijami, ki predstavljajo jasno zavezo vlade za krepitev dialoga z nevladnimi organizacijami pri načrtovanju, izvajanju in vrednotenju javnih politik. Smernice opredeljujejo načine sodelovanja resornih ministrstev in vladnih služb z nevladnimi organizacijami, obravnavajo izbor predstavnikov nevladnih organizacij v vladnih telesih in opisujejo postopke za pridobitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu.

Vabimo zainteresirano javnost k posredovanju predlogov najkasneje do 12. decembra 2022 na elektronski naslov: gp.mju@gov.si.