Skoči do osrednje vsebine

Poziv založbam k poskusnem uvajanju e-knjig v šolske knjižnice

Rok za prijavo je potekel.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pripravljamo testni projekt uvajanja e-knjig v šolske knjižnice, ki se bi začel v šolskem letu 2020/21 in bi trajal eno šolsko leto. V ta namen želimo opraviti raziskavo trga oziroma zbrati podatke o razpoložljivih e-knjigah za domače branje, ki jih bi lahko ministrstvo nabavilo neposredno od založb za izposojo v šolskih knjižnicah.

Projekt je zasnovan na uporabi distribucijske platforme Biblos, prek katere bi na centralni ravni zagotovili za obdobje trajanja testnega projekta, to je za šolsko leto 2020/2021, v šolskih knjižnicah neomejen dostop do e-knjig za domače branje, vse druge e-knjige pa bi šole, če bi se tako odločile, lahko samostojno kupovale v okviru platforme Biblos.

Pred dokončno odločitvijo o projektu želimo neposredno pri založnikih preveriti razpoložljivost e-knjig za morebitno nabavo na centralni ravni. V ta namen prilagamo indikativna seznama knjig za domače branje za 2. in 3. triado osnovne šole in za srednjo šolo in založbe prosimo, da nam sporočijo, katere naslove bi bile pripravljene zagotavljati preko centralne nabave.

Vaš odziv pričakujemo v roku 10 dni od objave te novice na e naslov vesna.copic@gov.si.

Nato bomo sklicali posvet, ki bo namenjen osvetlitvi vprašanj, pomembnih za zagon tega testnega projekta.
Za izvedbo projekta so zagotovljena dodatna sredstva in torej ne posegajo v obstoječ sistem nabav tiskanih knjig s strani šolskih knjižnic v VIZ.

Kontakt

vesna.copic@gov.si