Skoči do osrednje vsebine

Odprt razpis v okviru projekta DRIVE (IMI2, Obzorje 2020): »Measuring brand-specific influenza vaccine effectiveness in EU/EEA«

Rok za prijavo je potekel.

Projekt DRIVE (Development of Robust and Innovative Vaccine Effectiveness) stremi k ustvarjanju evropske platforme za preučevanje učinkovitosti specifičnih znamk cepiv proti gripi in k razvoju modela upravljanja znanstveno robustnih, neodvisnih in transparentnih raziskav v javno-zasebnih partnerstvih. V projektu sodelujejo inštituti za javno zdravje, univerze, raziskovalne organizacije, mala in srednja podjetja ter podjetja, ki proizvajajo cepiva.

Skladno z usmeritvijo Evropske agencije za zdravila in Iniciative za inovativna zdravila je projekt DRIVE prilagodil svojo evropsko specifično platformo k naslavljanju situacije COVID-19.

Namen razpisa je podpreti deljenje obstoječih podatkov s področja učinkovitosti cepiv proti gripi in ustanovitev novih študij s tega področja, ki bi zbirale podatke o cepivih specifičnih znamk.

Razpis je odprt za vsako evropsko organizacijo, institucijo ali mrežo z zahtevano infrastrukturo, ki lahko opravlja raziskave učinkovitosti cepiv in cilja na odrasle/starejše populacije v bolnišničnih okoljih znotraj Evrope. Ti se lahko kot raziskovalni sodelavci priključijo h konzorciju za obdobje 1 leta, ki se lahko po dogovoru na letni ravni podaljša.

Prosimo, da si vse nadaljnje informacije ogledate na uradni spletni strani.

Kontakt

dr. Eva Batista

eva.batista@gov.si