Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis FET Flagship

Rok za prijavo je potekel.

Poziv FET Flagships Graphene in Human Brain Project se navezuje in je v skladu z razpisom, ki je objavljen na uradni spletni strani razpisa. Prijava na transnacionalni razpis je pogoj za morebitno kasnejše sofinanciranje na razpisu.

Predmet

Sofinanciranje aktivnosti slovenskih partnerjev v projektih izbranih v okviru skupnega transnacionalnega razpisa za raziskovalne projekte »FLAG-ERA Joint Transnational Call for Proposals (2021) for research projects in synergy with the two FET Flagships Graphene Flagship & Human Brain Project« (v nadaljevanju: razpis). Poziv se navezuje in je v skladu z razpisom, ki je objavljen na spletni strani razpisa. Prijava na transnacionalni razpis je pogoj za morebitno kasnejše sofinanciranje na razpisu. Razpis je enofazen: prijava.

 • Partnerji v razpisu: Belgija, Bolgarija, Francija, Izrael, Latvija, Litva, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Turčija.
 • Višina zavezanih nacionalnih sredstev: 630.000,00 EUR
 • Vrednost slovenskega dela (za vse slovenske partnerje v enem konzorciju) posameznega mednarodnega projekta znaša 210.000,00 EUR za celotno trajanje projekta (70.000,00 EUR letno).
 • Trajanje projektov: Največ 36 mesecev.
 • Upravičenci: Slovenski prijavitelji morajo izpolnjevati vse splošne pogoje razpisa, objavljenega na spletni strani razpisa. Poleg tega morajo slovenski prijavitelji izpolnjevati tudi nacionalne pogoje, ki so navedeni v nacionalnem aneksu, na spletni strani razpisa.
 • Med upravičence se uvrščajo raziskovalne organizacije, ki so vpisane v SICRIS in ki izvajajo negospodarsko dejavnost.
 • Razpisna dokumentacija: Nacionalni aneks opredeljuje tudi upravičene stroške financiranja skladno z Uredbo o normativih in standardih za določanje sredstev za izvajanje raziskovalne dejavnosti, financirane iz Proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 103/11, 56/12, 15/14, 103/15, 27/17, 9/18 in 62/19) in višino sofinanciranja slovenskih partnerjev v razpisu.

Predviden terminski plan razpisa

 • Rok za oddajo mednarodnih prijav: 19. 4. 2021 do 17:00. Postopek za prijavo je naveden na spletni strani razpisa.
 • Priporočeno je, da slovenski prijavitelji uradno elektronsko oddano mednarodno prijavo pregledajo in v primeru morebitnih napak pri vnosu, le-te nemudoma javijo nacionalni kontaktni osebi za razpis. 
 • Rezultati razpisa: predvidoma konec oktobra/novembra 2021.
 • Začetek projektov: predvidoma november 2021 – marec 2022.
 • NACIONALNA PRIJAVA na razpis ni predvidena. Tisti slovenski partnerji, ki bodo sodelovali v konzorciju, katerega projekt bo na osnovi mednarodnega ocenjevanja predlagan za sofinanciranje, bodo s strani MIZŠ obveščeni o postopku za dodelitev nacionalnih sredstev za sofinanciranje njihovih aktivnosti v mednarodnem projektu.

Pomembno

Svetujemo, da čim prej stopite v stik z nacionalno kontaktno osebo, da preverite, ali izpolnjujete nacionalne in mednarodne pogoje razpisa.

 

Kontakt

Andrej Ograjenšek

01 4784634

andrej.ograjenšek@gov.si

Več na portalu javnih naročil