Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis EUREKA 2021

Rok za prijavo je potekel.

Namen Javnega razpisa za dodeljevanje spodbud v okviru iniciative EUREKA 2021 je omogočiti podjetjem, ki svojo dejavnost izvajajo na območju Republike Slovenije, polnopravno vključevanje v projekte mednarodnega programa EUREKA in spodbujanje njihove udeležbe na vseh tehnoloških področjih programa EUREKA.

Cilj ministrstva pri izvajanju razpisa je, s spodbujanjem vključevanja podjetij v mednarodne EUREKA projekte, v obliki subvencije za raziskovalno - razvojne aktivnosti, podjetjem omogočiti pogoje, da lahko le-ta ostajajo v koraku z evropskimi raziskovalno - razvojnimi trendi, ter s podjetniškimi trendi, ki nastajajo v evropskem prostoru.

Cilj razpisa je dodeliti nepovratna sredstva vsaj 10 upravičencem za izvedbo njihovih EUREKA projektov.

Upravičenci so pravne in fizične osebe, ki v Sloveniji opravljajo pridobitno dejavnost, v skladu z drugim odstavkom 3. člena Zakona o gospodarskih družbah in izpolnjujejo pogoje za kandidiranje, navedene v 5. točki razpisa.

Skupna predvidena višina sredstev na razpisu je 4.084.000,00 EUR.

Maksimalna višina sofinanciranja: do višine 100.000,00 EUR na leto za posameznega prijavitelja (12 mesecev izvajanja projekta).

Maksimalno trajanje projekta: do 36 mesecev.

Rok za oddajo vlog je 19. 4. 2021.

Informativni dan Eureka 2021

Informativni dan za Javni razpis Eureka 2021 bo potekal preko spletne aplikacije Zoom, v petek 9. aprila ob 11. uri. Predhodna prijava na informativni dan ni potrebna.

Več informacij o programu Eureka je dostopnih na angleški spletni strani Eureka

Povezava in relevantne informacije do Zoom sestanka: 
https://zoom.us/j/92465230038?pwd=N1ZrdllpT290QTVuNUtzam4yYTFVUT09

Meeting ID: 924 6523 0038
Passcode: 675913

V primeru, da želite predlagati ali izpostaviti katero od tematik pa nam lahko predhodno to sporočite na eureka-eurostars.mgrt@gov.si.

Kontakt

Dodatne informacije o javnem razpisu so na voljo na elektronskem naslovu:

eureka-eurostars.mgrt@gov.si

Vprašanja in odgovori

Popravljen Obrazec A - obrazec za prijavo projekta (Priloga 1) se dodaja, ker je bilo naknadno ugotovljeno, da pri nekaterih poljih s spustnih seznamih v obrazcu, po pomoti niso bile zajete vse možne izbire iz seznama. Z novim obrazcem so ugotovljene napake odpravljene.