Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv COVID19 za nakup zaščitne opreme

Rok za prijavo je potekel.

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem je na voljo skupno 10 milijonov evrov finančnih sredstev za nakup zaščitne opreme, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 7,2 milijona evrov.

Posamezno podjetje bo lahko prejelo do 9.999,00 evrov pomoči, sredstva pa bodo na osnovi Javnega poziva dostopna preko Slovenskega podjetniškega sklada.

Namen je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja mikro, malih in srednje velikih podjetij v času epidemije COVID19 oz. po njej, kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa.

V okviru projekta se bo podjetjem sofinanciral nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID19.

Prijavijo se lahko mikro, mala in srednje velika podjetja z najmanj 5 zaposlenimi, organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Ostali pogoji, ki jih mora podjetje izpolnjevati, so razvidni iz Javnega poziva COVID19 za nakup zaščitne opreme, ki je objavljen v Uradnem listu RS in dostopen na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Kontakt

Spletna stran Slovenskega podjetniškega sklada z vso dokumentacijo