Skoči do osrednje vsebine

Zbiranje neobveznih ponudb za pridobitev nepremičnine za Center IRIS

Rok za prijavo je potekel.

Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje razpisuje zbiranje neobveznih ponudb za pridobitev oz. najem nepremičnine.

Predmet zbiranja ponudb je seznanitev z možnostmi pridobitve zazidljivega zemljišča za izvedbo novogradnje Centra IRIS - Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne. Ministrstvo bo v nadaljnji obravnavi upoštevalo lokacije, ki izpolnjujejo sledeče pogoje:

•Velikost zemljišča od cca 10.000 m2 do cca 12.000 m2;
•Lokacija zemljišča: v Mestni občini Ljubljana ali izven, z oddaljenostjo do največ 30 km iz središča Ljubljane;
•Bližina javnega prevoza, postajališča javnih linij, merjeno od lokacije po Google maps, pešpot do 500 metrov oddaljenosti (izključno avtobus, vlak);
•Nepremičnina ima urejen dostop do gospodarske javne infrastrukture (GJI) oz. ima možnost dostopa v radiju 100 m brez dodatnih stroškov, medtem ko drugih bremen, ki se ne nanašajo na GJI, ni oz. bodo v času vpisa lastninske pravice v korist Republike Slovenije, izbrisana.
•Priporočljiva je namenska raba znotraj centralnih dejavnosti, vendar ne zraven avtoceste, druge zelo prometne ceste ali kakršnega koli izvora hrupa.

Kontakt

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Služba za investicije

Za dodatne informacije v zvezi z ogledom in podrobnejše podatke v zvezi z izvedbo javne zbiranja ponudb se pošlje elektronsko pošto na naslov: gp.mvi@gov.si , s pripisom št. zadeve: 4110-181/2017