Skoči do osrednje vsebine

P1 plus 2021 - Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere

Rok za prijavo je potekel.

Namen razpisa je hitrejše, lažje in cenejše pridobivanje bančnih kreditov, ki zagotavljajo rast in razvoj MSP preko novih naložb, posodabljanja tehnološke opreme in zagotavljanja obratnega kapitala v povezavi z investicijami in razvojnim projektom.

Ugodnost kredita je izražena v nižji obrestni meri, ročnosti kredita in možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kreditov. Garancija Sklada predstavlja povečano možnost pridobitve kredita za tista podjetja, ki nimajo zadostnih jamstev za zavarovanje bančnega kredita ali za podjetja, ki želijo del svojih jamstev sprostiti za nov investicijski ciklus.

V okviru javnega razpisa je na razpolago posebna kreditno-garancijska linija Mikrogarancij za kritje škode zaradi virusa COVID-19, ki je namenjena zagotovitvi zadostne likvidnosti za financiranje poslovanja v obdobju epidemije ter spodbujanju podjetij za nadaljnjo izvajanje podjetniške aktivnosti. Poleg visoke, 80 % garancije SPSa bodo podjetja deležna tudi znižane obrestne mere, ki znaša 6 mesečni EURIBOR + 0,50 %.

Kontakt

Spletna stran Slovenskega podjetniškega sklada z vso dokumentacijo.