Skoči do osrednje vsebine

Poziv k prijavi na usposabljanje za dolgoročne opazovalce/opazovalke volitev

Rok za prijavo je potekel.

Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z OVSE/ODIHR organizira usposabljanje za dolgoročne opazovalce/opazovalke volitev, ki bo od 20. do 22. septembra 2022 potekalo v Ljubljani.

Usposabljanje je namenjeno zlasti kandidatom/kandidatkam, ki že imajo nekaj izkušenj s kratkoročnim opazovanjem volitev in imajo nadalje interes za sodelovanje v misijah za opazovanje volitev kot dolgoročni opazovalci.

Več informacij o vlogi dolgoročnih opazovalcev je dostopnih v priročniku ODIHR/OVSE.

Usposabljanje je brezplačno. Potekalo bo v angleškem jeziku. V primeru večjega števila prijav bodo imeli prednost javni uslužbenci/uslužbenke ter kandidati/kandidatke, ki že imajo predhodne izkušnje s kratkoročnim opazovanjem volitev.

Zainteresirane kandidate/kandidatke prosimo, da svojo prijavo z osebnimi podatki (ime in priimek, rojstni podatki, naslov, telefonska številka, e-pošta), navedbo morebitnih dosedanjih izkušenj s kratkoročnim opazovanjem volitev in/ali povezanih aktivnosti ter kratkim motivacijskim pismom v angleškem jeziku (do 1 strani) najkasneje do ponedeljka, 27. junija 2022, posredujejo na e-naslov: napotitve.mzz@gov.si.