Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv k izkazu interesa za člana/ico v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti Sveta Evrope (ECRI) iz Republike Slovenije – podaljšano | Ministrstvo za zunanje zadeve

Rok za prijavo je potekel.

V skladu s Statutom Evropske komisije proti rasizmu in nestrpnosti Sveta Evrope, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije podaljšuje rok za prijavo na javni poziv k izkazu interesa za člana/ico v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti Sveta Evrope (ECRI) iz Republike Slovenije.

Člana/ico ECRI, ki ga predlaga s sklepom Vlada Republike Slovenije za obdobje petih let z možnostjo ponovne izvolitve, z vidika ustreznosti oceni še pristojni poročevalski odbor Sveta Evrope za človekove pravice (GR-H) in potrdi Odbor ministrskih namestnikov Sveta Evrope.

V skladu z 2. členom Statuta ECRI mora član/ica imeti visoko moralno avtoriteto in priznano strokovno ekspertizo s področja rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije, antisemitizma in nestrpnosti. Član/ica svoj mandat opravlja v individualnem svojstvu, neodvisno in nepristransko. Od države, druge mednarodne organizacije ali fizične osebe ne sme prejemati nobenih navodil.

Več o delu tega organa Sveta Evrope najdete na tej povezavi.

Prav tako mora zainteresirani/a izpolnjevati pogoj tekočega znanja vsaj enega od dveh delovnih jezikov Sveta Evrope (angleščina in/ali francoščina), imeti možnost potovanj in sposobnost dela v stresnih okoliščinah in kratkih časovnih rokih.

Zainteresirani lahko prijavo, skupaj z življenjepisom (obrazec priložen) in motivacijskim pismom v slovenskem jeziku, oddajo na elektronski naslov zcp.mzz@gov.si do vključno 11. aprila 2022.