Skoči do osrednje vsebine

Interni poziv za napotitev nacionalnih strokovnjakov v program usposabljanja NEPT (National Experts in Professional Training) na Evropsko komisijo ter Evropsko službo za zunanje delovanje | Ministrstvo za zunanje zadeve

Rok za prijavo je potekel.

Na podlagi 8. in 10. člena Zakona o napotitvi oseb v mednarodne civilne misije in mednarodne organizacije (ZNOMCMO-1, Uradni list RS št. 204/21) objavljamo interni natečaj za napotitev nacionalnih strokovnjakov v program usposabljanja NEPT (National Experts in professional Training) na Evropsko komisijo in Evropsko službo za zunanje delovanje (EEAS).

Program je namenjen javnim uslužbencem, ki  še  nikoli niso delali ali se usposabljali v institucijah EU. Delovne izkušnje niso zahtevane. Vse stroške napotitve na usposabljanje nosi delodajalec, ki uslužbenca napoti na usposabljanje. Slovenija lahko glede na dodeljeno kvoto na usposabljanje napoti največ štiri javne uslužbence.

Usposabljanje se začne oktobra 2022 (možen začetek dela je 1. ali 16. oktober 2022). Usposabljanje lahko traja od 3 do 5 mesecev (želeno trajanje usposabljanja je potrebno označiti v vlogi). Kandidat se lahko glede na svoje preference prijavi na največ tri generalne direktorate.

Kandidate in kandidatke prosimo, da pred prijavo natančno preverijo zahtevane pogoje, kot so navedeni v priloženih informacijah.

Kandidati/kandidatke morajo svoji prijavi (vlogi) obvezno priložiti:

  • pisno soglasje predstojnika/predstojnice organa, v katerem je kandidat/kandidatka zaposlen (prilagamo vzorec soglasja),
  • CV obrazec (Europass),
  • izpolnjeno prijavnico.

Kandidati/kandidatke prijeve pošljejo na e-naslov napotitve.mzz@gov.si,, ki je tudi kontaktni naslov za morebitna dodatna vprašanja.

Rok za prijave je 15. april  2022.

Veljavne so le kandidature, ki bodo poslane na elektronski naslov napotitve.mzz@gov.si.  Kandidature bodo na Evropsko komisijo posredovane v skladu z Zakonom o napotitvi oseb v mednarodne civilne misije in mednarodne organizacije.

Priponke