Skoči do osrednje vsebine

Informacija o razpisanem programu OVSE za mlade strokovnjake (JPO)

Rok za prijavo je potekel.

Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi je objavila informacijo o razpisanih petih prostih mestih v okviru programa za mlade strokovnjake za leti 2022/2023 - JPO ("Junior Professional Officer Programme").

Program bo trajal 18 mesecev, od tega 9 mesecev (od marca 2022 do novembra 2022) na sekretariatu OVSE na Dunaju ter 9 mesecev (od decembra 2022 do avgusta 2023) na mednarodnih misijah OVSE, in  je namenjen mladim strokovnjakom z dokončano univerzitetno izobrazbo (prva bolonjska stopnja), mlajšim od 30 let ter z odličnim znanjem angleščine (znanje drugega uradnega jezika OVSE je zaželeno, še posebno prednost pa predstavlja znanje ruščine).

Kandidati bodo s strani OVSE prejeli mesečni prispevek v višini 1250 EUR v času bivanja na Dunaju ter 1000 eur v času, ko bodo na misiji, krito zdravstveno in nezgodno zavarovanje ter potne stroške z najcenejšim prevoznim sredstvom iz države stalnega prebivališča na Dunaj ter z Dunaja na dotično mednarodno misijo OVSE, udeleženci pa bodo ves čas programa sami morali kriti stroške namestitve.

Podrobnejše informacije o programu si lahko preberete tu in tu.

Kandidati se najpozneje do 4. 11. 2021 prijavijo preko on-line sistema OVSE ter nas o tem seznanijo tudi na e-naslov napotitve.mzz@gov.si.