Skoči do osrednje vsebine

Čistilka I v Oddelku za vzdrževanje in logistiko v Službi za splošne in kadrovske zadeve v Sekretariatu (šifra DM 10460) (10460) | Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Rok za prijavo je potekel.

Opis delovnega mesta

Kandidati, ki se bodo prijavili na prosto delovno mesto, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:

  • Osnovnošolsko izobraževanje nižje stopnje/nepopolna nižja stopnja osnovnošolske izobrazbe ali osnovnošolsko izobraževanje nižje stopnje/popolna nižja stopnja osnovnošolske izobrazbe ali izpolnjena osnovnošolska obveznost/nepopolna višja stopnja osnovnošolske izobrazbe,
  • delovne izkušnje niso zahtevane.

Skladno z Uredbo o potrebnem znanju slovenščine za posamezne poklice oziroma delovna mesta v državnih organih in organih samoupravnih lokalnih skupnosti ter pri izvajalcih javnih služb in nosilcih javnih pooblastil (Uradni list RS, št. 22/08) se za razpisana delovna mesta zahteva osnovna raven aktivnega znanja slovenščine.

Šteje se, da je v okviru zahtevane stopnje izobrazbe že zajeta tudi ustrezna raven potrebnega znanja slovenščine, če je oseba izobrazbo dosegla na slovenski šoli. Za slovenske se po tej uredbi štejejo tiste šole v Republiki Sloveniji ali v tujini, ki svoj izobraževalni oziroma študijski program (predavanja, vaje, izpite ipd.) izvajajo v slovenskem učnem jeziku ali dvojezično (s slovenščino), in šole v Republiki Sloveniji, v katerih se slovenščina poučuje kot jezik okolja v predpisanem obsegu učnega predmeta. Če šola izvaja svoj program vzporedno v slovenskem in v tujem jeziku, se ustrezna raven potrebnega znanja slovenščine prizna osebam, ki so na tej šoli obiskovale in končale program, izvajan v slovenskem jeziku. 

Kandidati, ki nimajo končanih ustreznih slovenskih šol, potrebno znanje slovenščine dokazujejo s posebnim potrdilom uradno pooblaščene izobraževalne ustanove o uspešno opravljenem preizkusu znanja slovenščine po javno veljavnem izobraževalnem programu ustrezne stopnje v Republiki Sloveniji. Pri tem se šteje, da osnovno raven aktivnega znanja slovenščine obvlada, kdor je uspešno opravil preizkus po izobraževalnem programu za osnovno šolo ali po programu Slovenščina za tujce na srednji ravni (po lestvici Skupnega evropskega jezikovnega okvira raven B 2).

Delovno področje:

  • čiščenje prostorov, notranje opreme in delovnih sredstev,
  • čiščenje in urejanje sedeža organa,
  • opravljanje drugih nalog podobne zahtevnosti.

Posebnost delovnega mesta je neenakomerno razporejen delovni čas.

Prijava mora vsebovati:

  • izjavo kandidata o izpolnjevanju pogoja glede zahtevane izobrazbe, iz katere mora biti razvidna raven in smer izobrazbe ter datum (dan, mesec, leto) zaključka izobraževanja, pridobljen strokovni naziv in izobraževalna ustanova, pri kateri je bila izobrazba pridobljena,
  • izjavo kandidata, da za namen tega postopka dovoljuje organu, ki objavlja prosto delovno mesto, pridobitev podatkov iz uradne evidence,
  • pisno izjavo kandidata o ravni aktivnega znanja slovenščine.

Zaželeno je, da prijava vsebuje izpolnjen obrazec iz priloge ter da kandidat v njem poleg formalne izobrazbe navede tudi druga znanja in veščine, ki jih je pridobil.

Z izbranim kandidatom bo sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in šestmesečnim poskusnim delom. Izbrani kandidat bo delo opravljal v poslovnih prostorih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana.

Kandidat vloži prijavo v pisni obliki, ki jo pošlje v zaprti ovojnici z označbo »Čistilka I v Oddelku za vzdrževanje in logistiko (DM 10460)« in sicer v roku 8 dni po objavi na spletišču državne uprave GOV.SI na naslov: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Štukljeva cesta 44, 1000 Ljubljana. Za pisno obliko prijave se šteje tudi elektronska oblika, poslana na elektronski naslov: gp.mddsz@gov.si, pri čemer veljavnost prijave ni pogojena z elektronskim podpisom.


Informacije o izvedbi postopka dobite pri Petri Stergar na tel. št. (01) 369 76 10, o delovnem področju pa pri Marku Tušku na tel. št. (01) 369 77 03.

Besedilo in prijavni obrazec