Skoči do osrednje vsebine

Varstvo osebnih podatkov naročnikov na obvestila o novih objavah na GOV.SI

Spoštovanje zasebnosti posameznikov, vključno z varovanjem vaših osebnih podatkov, je za državno upravo bistvenega pomena. Zavezani smo k varovanju podatkov ter zagotavljanju varnosti in zaupnosti.

Spletno mesto GOV.SI zagotavlja storitev prejemanja e-poštnih obvestil o novih objavah na GOV.SI uporabnikom, ki so se na to storitev naročili.

Vsebinski koordinator osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI Urad vlade za komuniciranje je upravljavec zbirke prejemnikov e-poštnih obvestil o novih objavah. Osebni podatek e-poštni naslov prejemnika obdelujemo izključno za namene obveščanja o novih objavah na spletnem mestu GOV.SI.

Osebne podatke (naslov elektronske pošte) obdelujemo na podlagi posameznikove privolitve, torej skladno z točko a) prvega odstavka člena 6 Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov, GDPR.

Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitev obveščanja po e-pošti ne odjavite, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo »stran z nastavitvami« in na njej uredite svojo prijavo na novice posameznih organov državne uprave oziroma se odjavite od storitev obveščanja. Po odjavi od prejemanja vseh obvestil o novih objavah na spletišču GOV.SI bodo vaši osebni podatki (e-poštni naslov) izbrisani.

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov

Informacija o vaših pravicah

Posameznik ima pravico, da od upravljavca osebnih podatkov zahteva dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov, omejitev obdelave v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov.

Posameznik ima pravico, da lahko privolitev kadar koli prekliče, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pritožbo glede obdelave osebnih podatkov lahko podate nadzornemu organu