Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednice Parlamenta Republike Latvije

Na povabilo predsednika Državnega zbora mag. Dejana Židana je bila 9. in 10. septembra 2019 na uradnem obisku v Sloveniji predsednica Parlamenta Republike Latvije Inâra Műrniece.
gostja se vpisuje v knjigo, za njo gostitelj v preddverju velike dvorane državnega zbora

Vpis v knjigo gostov državnega zbora predsednice Parlamenta Republike Latvije, Šubičeva 4, Ljubljana | Avtor: Nebojša Tejić, STA

V slovenskem parlamentu je predsednico Parlamenta Republike Latvije v ponedeljek najprej sprejel gostitelj,
predsednik Državnega zbora mag. Dejana Židan. Po vpisu v zlato knjigo gostov, uradnem fototerminu, pogovoru in ogledu velike dvorane sta predsednika parlamentov v preddverju velike dvorane podala izjavo za javnost.

Obisk se je nadaljeval v Predsedniški palači, kjer sta predsednico Parlamenta Republike Latvije sprejela predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor in nato predsednik Vlade Republike Slovenije gospod Marjan Šarec. Sledilo je srečanje na Ministrstvu za obrambo, kjer je predsednico Parlamenta Republike Latvije
sprejel podpredsednik vlade in minister za obrambo gospod Karel Viktor Erjavec.

V torek, 10. septembra 2019, je predsednica Parlamenta Republike Latvije obiskala Fakulteto za strojništvo Univerze v Ljubljani, kjer si je ogledala demonstracijski center Pametna tovarna.