Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra dr. Papiča z rektorico College of Europe

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je danes srečal z rektorico College of Europe in nekdanjo visoko predstavnico EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Federico Mogherini, ki je na obisku v Sloveniji v sklopu udeležbe na Blejskem strateškem forumu. Šlo je za spoznavno srečanje.

Minister dr. Papič je izrazil zadovoljstvo, da Slovenija preko Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije od lanskoletnega podpisa Memoranduma o soglasju za slovenske državljane po letu 2011 vnovič omogoča podporo kandidatom za podiplomski študij na College of Europe iz Slovenije s kritjem treh šolnin letno. Pozdravil je tudi aktivno sodelovanje v izborni komisiji. Ob tem se je zahvalil Ministrstvu za evropske in zunanje zadeve za aktivno in osrednjo vlogo pri sodelovanju s College of Europe v dobrobit vseh strani. Zagotovil je sodelovanje s College of Europe vsaj v dosedanjem obsegu tudi v prihodnje in poudaril, da je v teku medresorsko usklajevanje za povečanje atraktivnosti prijave na štipendijsko shemo.  

College of Europe je izobraževalna institucija, ki izobražuje za profil diplomata. Institucija deluje v dveh kampusih, v belgijskem Brugesu in poljskem Natolinu. Predstavlja najstarejšo visokošolsko institucijo s področja evropskih študij v Evropi. V več kot 70-letnem delovanju je pridobil izjemen ugled in v EU krogih velja za elitno šolo za diplomate in EU uslužbence. Slovenija za študij na College of Europe financira kandidate, ki imajo zaključeno najmanj drugo stopnjo študija. Izobraževanje traja eno leto in poteka v angleščini in francoščini.

Srečanje ministra dr. Igorja Papiča z rektorico College of Europe in nekdanjo visoko predstavnica EU za skupno zunanjo in varnostno politiko Federico Mogherini.
1 / 2