Skoči do osrednje vsebine

Slovenski model uvajanja kakovosti v javno upravo

V okviru mednarodnega programa BACID, ki je namenjen izboljšanju administrativne sposobnosti držav Zahodnega Balkana, je bil prejšnji teden na Dunaju organiziran dogodek, na katerem je bila predstavnikom Albanije, Bolgarije, Srbije, Črne Gore, Makedonije, BiH in Hrvaške predstavljena evropska struktura uveljavljanja modela CAF v posamezne države.

Konferenca o kakovosti-Dunaj | Avtor: MJU

1 / 2

K predstavitvi je bila s svojim projektom implementacije CAF v organe javne uprave povabljena tudi Slovenija. Loredana Leon in Barbara Zupanc sta predstavili osnovne značilnosti in posebnosti načina implementacije modela CAF, kot je bil zastavljen pred tremi leti.

Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili nekaterim novostim, ki smo jih uvedli na MJU: kako poteka letni ciklični model, zakaj smo se odločili za vsakoletno slovesno podelitev priznaj različnim vrstam uporabnikov modela CAF, kako so uspeli pilotna in prvi redni postopek CAF zunanje povratne informacije…

Predstavljene so bile še izkušnje iz Portugalske, Belgije, Avstrije, Poljske in Makedonije, na koncu pa je sledila delavnica, na podlagi katere so bili opredeljeni ključni dejavniki za uspešno organiziranost posamezne države na področju uvajanja kakovosti.

Z veseljem ugotavljamo, da je slovenski model uvajanja modela CAF tudi v tujini prepoznan kot vzorčen in inovativen, obenem pa smo na srečanju lahko spoznali nekatere uspešne prakse, ki jih bo deloma mogoče uporabiti tudi pri nas.