Skoči do osrednje vsebine

Slovenija s Turčijo sklenila načrt sodelovanja na področju kmetijstva

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS je z ministrstvom za kmetijstvo in gozdarstvo Republike Turčije v ponedeljek, 22. novembra, na Brdu pri Kranju podpisalo Akcijski načrt sodelovanja v kmetijstvu in gozdarstvu za obdobje od 2019 do 2021.

Predstavniki slovenskega in turškega kmetijskega ministrstva ob podpisu sporazuma

Ob robu 8. zasedanja slovensko-turške gospodarske komisije, ki je potekalo 22. Novembra 2019 na Brdu pri Kranju, so predstavniki slovenskega ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter turškega ministrstva za kmetijstvo in gozdarstvo podpisali Akcijski načrt sodelovanja v kmetijstvu in gozdarstvu za obdobje od 2019 do 2021.

Akcijski načrt je izvedbeni akt skupnega sodelovanja slovenskih in turških strokovnjakov na področju čebelarstva, razvoja podeželja in krepitve vloge družinskih kmetij ter mladih na podeželju. Poleg tega sodelovanje zadeva tudi ekološko kmetovanje, digitalizacijo in trajnostno upravljane z gozdovi ter prilagajanje gozdov vplivom podnebnih sprememb.

Gre za prioritetna področje skupnega sodelovanja, ki sta jih tako slovenska kot tudi turška stran avgusta 2019 opredelili na drugem slovensko-turškem usmerjevalnem sestanku za kmetijstvo in gozdarstvo v Sloveniji.