Skoči do osrednje vsebine

Slovenski vinarji na sejmu Prowine v Šanghaju

Slovenija se predstavlja na sejmu »ProWine 2019«, ki je eden najpomembnejših vinskih sejmov na azijskem trgu. Sejem je namenjen strokovni in poslovni javnosti, na njem pa se pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavljajo slovenski vinarji.

Na pobudo slovenskih vinarjev se Slovenija pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prvič predstavlja na sejmu ProWein v Šanghaju. Gre za enega največjih strokovno poslovnih sejmov na področju vinarstva. Na razstavnem paviljonu se predstavlja šestnajst slovenskih vinarjev in kleti. V Šanghaju so prisotni: Klet Goriška Brda, Vinakras, Edi Simšič, Jakončič, Ptujska klet, Radgonske gorice, Marof, Erzetič, Marjan Simšič, Ščurek, Stayer, Kristančič, Mare Santo, Santomas, Ferdinand in Vinakoper.

Rastavni prostor Slovenije krasijo podobe slovenske vinske pokrajine vinorodnih dežel, slike mest in vseh največjih slovenskih znamenitosti. Slovenija se na sejmu predstavlja tudi skozi predstavitev in promocijo najstarejše trte na svetu iz Maribora. Mariborska vinska kraljica Ana Protner obiskovalcem in medijem predstavlja najstarejšo trto in posebnosti slovenskih vin. Obiskovalci in poslovni partnerji bodo vse do četrtka dobili tudi ostale koristne informacije o Sloveniji, njenih značilnostih in posebnostih ter priložnostih za obisk naše dežele.