Skoči do osrednje vsebine

Prodaja subvencioniranih vozovnic odslej tudi prek spleta

Za šolsko leto 2019/2020 lahko dijaki in študentje subvencionirano vozovnico v CELOTI pridobijo preko spleta.

Novo študijsko leto je pred vrati, to pa je tudi čas, ko si študentje urejajo vozovnice za javni potniški promet.  Z letošnjim študijskim letom to lahko storijo v celoti tudi od doma, prek spleta.

Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice je na voljo v elektronski obliki, na spletni stani eUprave. Za oddajo elektorske vloge vlagatelj potrebuje le e-identiteto, ki jo lahko brezplačno uredi na najbližji Upravni enoti (digitalno potrdilo ali smsPASS). Prednost oddaje elektronske vloge za subvencionirano enotno vozovnico preko portala eUprava je v tem, da po potrditvi oddane vloge vlagatelj v nekaj minutah dobi tudi odločitev o upravičenosti do subvencionirane vozovnice in povezavo na spletni nakup vozovnice.  Spletni nakup opravijo pri izbranem prevozniku. Vozovnica se na kartico naloži ob prvem vstopu na prevozno sredstvo (avtobus ali vlak).

Nova storitev bo zaradi časovnega prihranka oziroma poenostavljenega postopka olajšala nakup številnim uporabnikom javnega potniškega prometa s statusom dijaka ali študenta, obenem pa predstavlja nov mejnik na poti do celostne digitalizacije upravnih postopkov v Republiki Sloveniji.