Skoči do osrednje vsebine

Predstavitve izhodišč za spremembe plačnega sistema javnega sektorja

V torek, 17. 9. 2019, je potekala prva od štirih predstavitev izhodišč sprememb plačnega sistema javnega sektorja, ki jih je v sodelovanju z drugimi resorji pripravilo Ministrstvo za javno upravo z namenom odpreti strokovno razpravo o tem, ali je plačni sistem, kot je bil postavljen z vidika nagrajevanja, še ustrezen ter s ciljem pridobiti čim širši odziv tistih, ki se v javnem sektorju dnevno srečujejo s plačnim sistemom v praksi.

Predstavitev izhodišč za spremembo plačnega sistema | Avtor: MJU

1 / 2

Izhodišča je strokovna ekipa sodelavcev Ministrstva za javno upravo tokrat predstavila naslednjim deležnikom: Skupnosti občin Slovenije, Združenju občin Slovenije, Združenju mestnih občin Slovenije, Javnemu zavodu RTV Slovenija, drugim državnim organom.

V konstruktivni razpravi, ki je sledila uvodni predstavitvi, so udeleženci predstavitve odprli nekatere izzive in poglede, ki bodo za strokovno ekipo Ministrstva za javno upravo v prihodnje izjemno dragoceni predvsem z vidika morebitnih vsebinskih dopolnitev omenjenih izhodišč. 

Predstavitve se bodo v tem tednu nadaljevale v petek, 20. 9. 2019, ko bodo sodelavci Ministrstva za javno upravo izhodišča predstavili predstavnikom javnih zdravstvenih zavodov (ob 10. uri, UKC, Predavalnica 1, Zaloška cesta 7, Ljubljana).

V naslednjem tednu sledita še dve predstavitvi:

1. Sreda, 25. 9. 2019 ob 11. uri, Generalni finančni urad, Velika predavalnica-pritličje, Šmartinska 55, Ljubljana - Predstavitev izhodišč sprememb plačnega sistema javnega sektorja predstavnikom in članom Skupnosti centrov za socialno delo in Skupnosti socialnih zavodov Slovenije;

2. Petek, 27. 9. 2019 ob 11. uri, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Velika dvorana, Masarykova cesta 16, Ljubljana - Predstavitev izhodišč sprememb plačnega sistema javnega sektorja predstavnikom in članom Združenja ravnateljev in ravnateljic in predstavnikom samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (javni sektor).