Skoči do osrednje vsebine

Podpisan memorandum o sodelovanju na področju trajnostnega upravljanja z gozdovi med Slovenijo in Gruzijo

Danes je bil podpisan Memorandum o soglasju med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrane Republike Slovenije ter Ministrstvom za varstvo okolja in kmetijstvo Gruzije na področju trajnostnega upravljanja z gozdovi.
Ministrica dr. Aleksandra Pivec in veleposlanik Gruzije v Sloveniji Irakli Koplatadze ob podpisu memoranduma

Ministrica dr. Aleksandra Pivec in veleposlanik Gruzije v Sloveniji Irakli Koplatadze ob podpisu memoranduma

1 / 2

Slovenija si prizadeva za okrepitev dvostranskih odnosov z Gruzijo tako na politični kot na delovni ravni. Na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane je bilo dosedanje dvostransko sodelovanje skopo, zato je omenjeni podpis memoranduma pomemben pravni mejnik za konkretizacijo in dvig sodelovanja med državama na višji nivo.

Ministrica dr. Aleksandra Pivec in veleposlanik Gruzije v Sloveniji Irakli Koplatadze sta v smeri tesnejšega sodelovanja med državama danes podpisala memorandum in ocenila, da je gozdarstvo in njegovo trajnostno upravljanje prednostno področje sodelovanja in obeta poglobitev sodelovanja pri prenosu znanja med pristojnima ministrstvoma ter tudi med znanstveno raziskovalnimi inštitucijami pri izvajanju skupnih projektov in programov ter konferenc.

Memorandum predvideva tesnejše sodelovanje med državama na naslednjih področjih: prenos znanja in izmenjava informacij v zvezi s trajnostnim gospodarjenjem z gozdovi; izvajanje skupnih projektov in programov ter organiziranje skupnih srečanj, delavnic, konferenc, strokovnih posvetov in izmenjav. Ob tem je za našo državo pomembno, da je vzpostavljen neposreden dialog med pristojnimi gozdarskimi službami in neposreden kontakt za  izmenjavo odprtih vprašanj.