Skoči do osrednje vsebine

Slovensko kosilo iz certificiranih zaščitenih kmetijskih proizvodov v organizaciji Čebelarske zveze Slovenije

V čast dneva slovenske hrane in Tradicionalnega slovenskega zajtrka so na Čebelarski zvezi Slovenije priredili gastronomsko doživetje za povabljene goste in novinarje.

Skupaj z kuharskim mojstrom Urošem Štefalinom iz Vile Podvin so pripravili obsežno kosilo iz certificiranih zaščitenih kmetijskih proizvodov. Zbrane na prireditvi, ki jo je vodil Boštjan Romih, v živo pa prenašala STA, je nagovoril tudi državni sekretar MKGP dr. Jože Podgoršek. V svojem nagovoru je poudaril pomen spodbujanja pridelave varne in kakovostne lokalne hrane in napore za zagotovitev njene poti na krožnike uporabnikov. Zahvalil se je Čebelarski zvezi Slovenije za njeno pionirsko vlogo pri uveljavljanju slovenskega medu in slovenske hrane v vsakdanjo uporabo.

Iskalnik