Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Alenka Bratušek na slovesnosti ob 20-letnici RRA za Severno Primorsko o pomenu razvojnih agencij

Ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, v funkciji ministrice brez resorja, pristojne za razvoj, strateške projekte in kohezijo, se je udeležila slovesnosti ob 20-letnici Regijske razvojne agencije za Severno Primorsko.

Regijske razvojne agencije pogosto nadomeščajo regije oziroma opravljajo njihovo delo, zato so zelo pomembne za razvoj občin, sta na slovesnosti ob 20-letnici Regijske razvojne agencije Severne Primorske poudarila njen direktor Črtomir Špacapan in ministrica Alenka Bratušek.

 Po prepričanju ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, ki vodi tudi kohezijski resor, so razvojne agencije pomembne, občine pa bi jih lahko še nekoliko bolj izkoristile, kot to trenutno počnejo. RRA Severne Primorske pa je po njenih besedah ena boljših in je s svojim delom lahko dober zgled ostalim.

 Špacapan je ocenil, da je bilo v vseh letih za regijske razvojne programe, razdeljene po občinah, namenjenih okrog 200 milijonov evrov. "In če k temu prištejem še vse investicije, si drznem reči, da smo krepko presegli 500 milijonov evrov ali pa da se bomo s to finančno perspektivo približali eni milijardi evrov. To pa je veliko denarja, ki bi si ga samo s sredstvi iz občinskih proračunov težko privoščili," je dodal.

 Če teh sredstev ne bi bilo ali bi jih bilo manj, bi zelo težko uresničili marsikaterega od velikih projektov, predvsem investicije v infrastrukturo. V 20 letih so največ pozornosti namenili komunalni infrastrukturi.

 

 

Povzeto po STA.