Skoči do osrednje vsebine

Natečaj Ministrstva za okolje in prostor za osnovnošolce in srednješolce na temo energetska učinkovitost

Ministrstvo za okolje in prostor je vodilni partner v evropskem projektu CARE4CLIMATE. CARE4CLIMATE je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi sklada za podnebne spremembe (Ministrstvo za okolje in prostor) in sredstvi partnerjev. Gre za projekt, v katerem z ozaveščanjem, izobraževanjem in usposabljanjem ključnih deležnikov spodbujamo izvajanje ukrepov, s katerimi bo Slovenija dosegla cilje v zvezi z zmanjšanjem emisij toplogrednih plinov do leta 2026 oziroma 2030.

V sklopu projekta CARE4CLIMATE Ministrstvo za okolje in prostor pripravlja natečaj za mlade na temo energetska učinkovitost z naslovom "Planet varujem, ko z energijo varčujem!".

Glavni namen natečaja je vključiti mlade v razmišljanje in razumevanje energetske učinkovitosti ter povezave le te s problemom podnebnih sprememb. Mladi bi s svojimi individualnimi izdelki na družbenih medijih širili glas o pomembnosti energetsko učinkovitih navad. Sporočilu prilagamo koncept natečaja za mlade, več o natečaju je dostopnega tukaj.