Skoči do osrednje vsebine

Na konferenci GoDigital 2019 o priložnostih tehnologije umetne inteligence in velikih podatkov

V torek, 19. novembra 2019, je v organizaciji Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije in SRIP IKT Horizontalne mreže v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo potekala poslovna konferenca s področja velikih podatkov in umetne inteligence z naslovom "GoDigital 2019 - Podatki in umetna inteligenca, motor za rast konkurenčnosti gospodarstva".

Na konferenci, ki je potekala na Brdu pri Kranju, je bilo je prisotnih preko 400 udeležencev iz gospodarstva, javnega sektorja in akademske sfere. Konferenca je povezala domače in mednarodne poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem v poslovne procese. 

Na okrogli mizi so mnenja soočili vidni predstavniki deležnikov ekosistema ter iskali odgovore, kaj moramo storiti, da bomo tehnologije umetne inteligence in velikih podatkov začeli v večji meri uvajati v prakso in izkoristili priložnosti, ki jih prinašajo. 

Na okrogli mizi je s strani MJU aktivno sodeloval mag. Miha Krišelj, v.d. direktorja Direktorata za informacijsko družbo in informatiko. Več o konferenci je dostopno na spletni strani povezavi Go Digital pri GZS.