Skoči do osrednje vsebine

Na HR&M konferenci med 27 projekti projekt MJU “Vzpostavitev kompetenčnega modela v državni upravi” med TOP finalisti - Skupaj za razvoj in rast v soustvarjanju odličnih HRM praks!

Projekt »Vzpostavitev kompetenčnega modela« vpeljuje v državno upravo nadgradnjo obstoječih kadrovskih procesov in predstavlja izhodišče za dodatni razvoj veščin, spretnosti in znanj zaposlenih. Z načinom izvedbe projekta v zgolj 14 mesecih je ekipa MJU pokazala in dokazala, da se da! Več kot 2300 zaposlenih, ki so sodelovali, je skupaj pokazalo, da želi biti državna uprava bolj uspešna, najboljša.
ekipa MJU

ekipa MJU | Avtor: MJU

Skupaj s strokovno ekipo, ki je projekt vodila, so motivirani zaposleni postavili model kompetenc za državno upravo, z namenom bolj kakovostnih javnih storitev za gospodarstvo in ljudi. Obenem pa so vsi sodelujoči razbili stereotip o mišljenju, da se v državni upravi nič ne da spremeniti, da državni uradniki ne marajo novosti in naredili obrat od preživetih birokratskih vzorcev k razvoju in sodobni državni upravi.

Na razpisu za HRM projekt 2019 je bil projekt Vzpostavitev kompetenčnega modela v državni upravi med 27 prijavljenimi projekti izbran za TOP finalista po sedmih kriterijih: izvirnost, aktualnost, strokovnost, učinki v praksi, družbena odgovornost, vključenost in sodelovanje najvišjega vodstva ter podpora najvišjega vodstva.

Projekt Ministrstva za javno upravo »Vzpostavitev kompetenčnega modela v državni upravi« se je uvrstil med TOP finaliste v kategoriji »Javni in neprofitni sektor«. 

Že jutri bo projekt tudi podrobneje predstavljen tudi na 28. letni konferenci SZKO, ki poteka v Portorožu.