Skoči do osrednje vsebine

Minister za zdravje sprejel predstavnike Lekarniške zbornice Slovenije

Minister za zdravje Aleš Šabeder je sprejel predstavnike Lekarniške zbornice Slovenije. Glavna tema pogovora je bila odločitev Državne revizijske komisije, ki je razveljavila razpis za dobavo zdravil javnim lekarnam.

Kot je poudaril minister za zdravje Šabeder: »Naša prva skrb, naša prioriteta je varovanje zdravja in življenja ljudi, kar vključuje tudi nemoteno in kontinuirano oskrbo z zdravili v dovolj velikem obsegu. Ti interesi so varovani v naši in evropski zakonodaji, zato pričakujem, da bo Lekarniška zbornica sledila tem prioritetam, kljub razveljavitvi razpisa.« Predsednik Lekarniške zbornice Miran Golub je zagotovil, da zaradi razveljavitve javnega naročila, ne bo motena preskrba z zdravili. Kot so še povedali predstavniki Lekarniške zornice, bodo pripravili nov razpis za dobavo zdravil javnim lekarnam, kjer bodo upoštevali vsa priporočila Državne revizijske komisije.

Tako minister za zdravje kot predstavniki Lekarniške zbornice so se strinjali, da bo treba preveriti, kaj se da na področju javnega naročanja zdravil izboljšati. Ministrstvo za zdravje bo prevzelo pobudo in sklicalo skupni sestanek Lekarniške zbornice, Ministrstva za zdravje in Ministrstva za javno upravo, ki je pristojno za javna naročila, da skupaj najdejo rešitve za izboljšanje sistema javnega naročanja zdravil.