Skoči do osrednje vsebine

Minister predal v uporabo v SB Murska Sobota več novih pridobitev

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes v uporabo predali novo napravo za računalniško tomografijo (CT), prenovili so prostore za proizvodnjo aseptičnih in drugih magistralnih izdelkov ter razvojne ambulante s centrom za zgodnjo obravnavo. Slavnostne prireditve se je udeležil tudi minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je podaril pomen investicij za kakovostno in dostopno zdravstveno varstvo za celotno prebivalstvo.

»V veliko veselje mi je, da je bila Splošna bolnišnica Murska Sobota, ko je ministrstvo pristopilo k skupni nabavi CT aparatov za več slovenskih bolnišnic, med najbolje pripravljenimi. Bolnišnica ima danes zato ta aparat že dokončno nameščen in na voljo za uporabo pacientom. S tem aparatom jim bo omogočena sodobna diagnostika in to na način, ki je zanje najmanj invaziven«, je dejal minister na otvoritvi.

 Ministrstvo za zdravje je k projektu ureditev bolnišnične lekarne pristopilo s ciljem zagotovitve ustreznih prostorov za to področje dela ter zagotovitve nove tehnološke opreme. S tem ima bolnišnica vse pogoje za varno pripravo pripravkov, preprečevanje nevarnosti neustreznosti zdravil in zadnje, toda ravno tako pomembno, zaščita zaposlenih pred možno kontaminacijo z nevarnimi učinkovinami, torej varno okolje zaposlene.

 Minister je v zaključku izrazil veselje, da deluje bolnišnica proaktivno in išče svoje razvojne možnosti. »Le tak način dela pomeni stalni napredek in prebivalci vaše regije to potrebujejo. Vam, zaposlenim in uporabnikom storitev bolnišnice, pa želim, da bi vam novi prostori in nove aparature služile na najboljši možen način«, je zaključil.

 Pred slavnostno prireditvijo se je minister sestal z vodstvom bolnišnice. Govorili so o poslovanju bolnišnice, kadrovskih zadevah in razmerah v zdravstvu.