Skoči do osrednje vsebine

Minister Počivalšek v Občini Preddvor

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister Zdravko Počivalšek se je danes mudil v Občini Preddvor, kjer se je na pobudo poslanke Mateje Udovč sestal z županom Rok Roblek, ki mu je predstavil izzive, s katerimi se občina srečuje, predvsem pa priložnosti za rast le-te.

Minister Počivalšek na obisku v podjetju Jelovica d.o.o.

Minister je ob koncu obiska povedal, da ima občina izjemen turistični potencial in da je sam spremljal tako razvoj tega turističnega bisera, kot žal tudi njegov zaton. Dejal je, da je potrebnih le nekaj investicij in entuziazma, da se Preddvor s svojimi naravnimi lepotami vrne "na pota stare slave". 

Minister je v drugem delu obiska obiskal tudi tri uspešna podjetja in jih označil za zgledne primere, kako naj se mala in srednje velika podjetja razvijajo. Mudil se je namreč v podjetju Jelovica hiše, trženje in proizvodnja Hiš, d.o.o., ki si s trajnostnim pristopom uspešno konkurira na trgu lesenih hiš in oživlja lesno predelovalno verigo, ogledal si je orodjarno Toporš, orodja in naprave, d.o.o., kjer je bil fasciniran nad napori, ki jih vlagajo v to, da ostajajo tehnološko napredni in konkurenčni, obisk pa je zaključil v prostorih podjetja Deproma Razvoj, prototipiranje in proizvodnja d.o.o., kjer se lahko pohvalijo s tehnološko dovršenim digitalnim oz. laserskim pristopom k izdelavi plastičnih polizdelkov.

Na terenu pa je prišel tudi do zaključka, da kljub kakovostno pripravljenim razpisom ministrstva, ti zaradi pomanjkljive promocije še vedno ne pridejo do tistih podjetij, katerim so v prvi vrsti namenjena, zato se je zavezal, da bo ministrska ekipa vložila več truda v samo promocijo razpisov ter v dodatno poenostavitev in prilagoditev teh malim in srednje velikim podjetjem.

Ob tej priložnosti vas tako vabimo, da si tudi vi ogledate trenutno aktualne javne razpise Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.