Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda na ogledu poškodovane strehe Gimnazije Litija

V ponedeljek zvečer je zasavsko regijo prizadelo hudo neurje, ki je poškodovalo tudi streho litijske gimnazije.

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda si je danes skupaj z nekaterimi predstavniki ministrstva,  ravnateljico Gimnazije Litija prof. Vido Poglajen in županom Občine Litija g. Francijem Rokavcem ogledal nastalo škodo, ob čemer pa so stekli tudi pogovori o popravilu škode in izvedbi pouka v novem šolskem letu.

Vodstvo zavoda je s pomočjo občine že zagotovilo izvajalca, ki je pričel z najnujnejšimi deli na strehi šole in na strehi telovadnice, da se objekti čimprej zaščitijo pred vremenskimi vplivi. Ministrstvo bo v najkrajšem času zagotovilo začetna interventna sredstva za pokritje stroškov najnujnejših opravljenih del, zagotovitev nadaljnjih sredstev pa je vezana na ugotovitev višine škode in višino sredstev, ki jih bo za odpravo škode šoli zagotovila zavarovalnica.

»Posledice podnebnih sprememb vplivajo na vsa področja življenja in žal mi je, da so jih tokrat zaradi hudega neurja občutili na Gimnaziji Litija in širši zasavski regiji. Škodo bomo v najkrajšem možnem času ustrezno sanirali in poskrbeli, da bo za dijake in zaposlene na gimnaziji pouk septembra potekal kot običajno,« je na obisku zagotovil minister Felda in ob tem še poudaril, da bo nemoteno tudi izvajanje mature v jesenskem izpitnem roku.