Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Cerar z generalnim sekretarjem Unije za Sredozemlje Kamelom za redni dialog

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister dr. Cerar je ob robu Kreativnega foruma, ki ga organizirata Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in Unija za Sredozemlje (UzS), sprejel na pogovor generalnega sekretarja Unije za Sredozemlje Nasserja Kamela.

Minister dr. Cerar je izrazil zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem z Unijo za Sredozemlje in se GS Kamelu zahvalil za organizacijsko in finančno podporo pri izvedbi Kreativnega foruma Ljubljana in se posebej zavzel za aktivno sodelovanje. V teh letih bo posebna pozornost posvečena krepitvi kapacitet in spodbujanju kreativnih hubov.

Letošnji Kreativni forum je pokazal izjemen interes vseh sodelujočih za povezovanje na vseh ravneh. Zato bosta Slovenija in Unijo za Sredozemlje pripravili delavnice in srečanja, ki bodo nadaljevala zastavljene cilje. S partnerji, kot sta EMUNI in IEDC ter predstavniki kreativnega managementa bomo predlagali izobraževanja za kreativni sektor. Predvsem je bila poudarjena vodilna in povezovalna vloga RS in MZZ pri približevanju, razumevanju in sodelovanju obeh regij. 

Minister dr. Cerar je izpostavil pomen UzS za dialog in sodelovanje pri reševanju aktualnih izzivov v regiji. Omenil je Pozitivno agendo za mlade v Sredozemlju, ki je eden ključnih prispevkov Slovenije v okviru Unije za Sredozemlje in spodbuja opolnomočenje mladih preko izobraževanja in medkulturnega dialoga.

Minister dr. Cerar je napovedal finančni prispevek Slovenije za delovanje Unije za Sredozemlje.

Sogovornika sta obravnavala aktualne dejavnosti Unije za Sredozemlje in v tem kontekstu je GS Unije za Sredozemlje izpostavil priprave na 25. obletnico Barcelonskega procesa novembra prihodnje leto. Obravnavala sta tudi nadaljnje sodelovanje pri izvedbi Kreativnega foruma ter ministrsko konferenco za visoko šolstvo Unije za Sredozemlje, ki jo bo v letu 2021 gostila Slovenija.

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar in generalni sekretar Unije za Sredozemlje Nasser Kamel

1 / 3