Skoči do osrednje vsebine

Minister Boštjan Koritnik obiskal občino Bistrica ob Sotli

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je dan po dnevu državnosti obiskal občino Bistrica ob Sotli, kjer se je sestal z županom Franjem Debelakom, pridružili pa se mu je tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in državni sekretar na ministrstvu za javno upravo, sicer domačin, mag. Peter Geršak.
minister in župan prerežeta trak ob odprtju knjižnice

Minister Boštjan Koritnik na obisku v Bistrici ob Sotli – odprtje knjižnice | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Minister Koritnik je ob tem tudi nagovoril zbrane na slavnostni seji namenjeni počastitvi državnega praznika ter skupaj z županom in drugimi gosti odprl prostore nove knjižnice. Zbrani so se v pogovorih ob robu dogodka dotaknili tudi aktualnih izzivov, s katerimi se v času po epidemiji virusa covid-19 srečujejo slovenske občine. Minister Boštjan Koritnik se je vodstvu občine zahvalil za predano in požrtvovalno delo v času vrhunca epidemije novega korona virusa. Županje in župani so se po besedah ministra z epidemijo spopadli najbolj frontalno. Takoj po izbruhu epidemije so stvari vzeli v svoje roke, organizirali občinske štabe Civilne zaščite in začeli z uveljavljanjem ukrepov za zajezitev širjenja okužbe. Občanke in občani pa so razumno upoštevali navodila in ukrepe ter s tem preprečili, da bi se virus preveč nenadzorovano širil.

Koritnik je tudi izrazil pričakovanje, da bo do konca leta sprejet Zakon o finančni razbremenitvi občin, ki bo občinam po okvirnih ocenah prinesel 33 milijonov evrov prihranka. Prav tako pa je napovedal, da se bo v prostorih Ministrstva za javno upravo že v ponedeljek, 29. septembra 2020, ponovno sestala delovna skupina za lokalno samoupravo, ki jo vodi minister, v njej pa so tudi župani, predsedniki reprezentativnih združenj občin.

Minister Koritnik je zbranim še čestital ob dnevu državnosti in jim zaželel, »da našo državo, delo, ljudi in znanje postavimo za zgled zdravega razvoja za prihodnost – ker to znamo in zmoremo. Vendar ne razdeljeni, temveč enotni!«