Skoči do osrednje vsebine

EUPAN zasedanja v Helsinkih se udeležuje delegacija Ministrstva za javno upravo

Generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar se danes in jutri (28. in 29. novembra 2019) z delegacijo udeležuje EUPAN zasedanja na ravni generalnih direktorjev.
EUPAN-zasedanje

EUPAN-zasedanje | Avtor: MJU

1 / 2

V dopoldanskem delu prvega dne je bil vsebinski poudarek na zasedanju namenjen "zaupanju" kot eni osrednjih tem, ki jim veliko pozornosti namenja Finska v vlogi predsedujoče države.

Profesorji Finskih univerz in predstavnik Open Government Partnership so predstavili svoj pogled na to, kako izboljšati zaupanje v javno upravo. V tej zvezi so izpostavili predvsem vlaganje časa v komunikacijo, posvetovanje z državljani z namenom upoštevanja njihovega mnenja, pametnejše upravljanje z denarnimi sredstvi ter boljši nadzor pri digitalizaciji postopkov.

V nadaljevanju je direktor Direktorata za javno upravljanje pri OECD Marco Bonturi predstavil pomen vodenja (leadership) pri ustvarjanju zaupanja v javno upravo. Pri tem je poudaril uvajanje inovaciji, sodelovanje in odprtost javne uprave.

V popoldanskem delu in jutri bodo potekale tudi delavnice na temo sodelovanja, uporabe umetne inteligence v javni upravi, zaupanja in vseživljenjskega učenja, na katerih bodo generalni direktorji izmenjali svoja mnenja in dobre prakse držav.