Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Podgoršek: živilstvo je pomembna panoga, ki jo moramo krepiti

Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se je udeležil slovesnosti ob 20. obletnici višje strokovne šole IC Piramida Maribor, ki je v teh letih pomembno vplivala na razvoj živilske tehnologije v regiji.

Dr. Podgoršek je poudaril, da ga veseli, da so kmetijstvo, živilstvo in skrb za varno prehrano vedno bolj cenjeni, da panoga pridobiva na veljavi. »Višja šola dosega izvrstne rezultate, ustvarja perspektivne kadre, ki so hitro zaposljivi, kar kaže na kakovost in aplikativnost programov ter dobre, požrtvovalne učitelje. Še posebej pa me veseli dobra vpetost v lokalno okolje ter sodelovanje z okoliškimi kmetovalci, prehrambeno industrijo in širšo regijo. Na ministrstvu se zavedamo, da je pomembno krepiti in graditi celotno verigo s preskrbe s hrano, torej tudi živilsko predelovalni sektor.«

Ob obeležitvi jubileja so bile podeljene tudi diplome letošnjim diplomatom.  Dr. Jože Podgoršek je vsem diplomantom čestital in jim zaželel uspešno poklicno pot ter se zahvalil ravnateljici dr. Blanki Vomberger za oranje ledine, promocijo ajde in drugih avtohtonih žitaric ter dvajsetletno uspešno vodenje zavoda.