Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti na področju priprave programskih dokumentov za obdobje 2021-2027 v polnem teku

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Ker se približuje novo programsko obdobje izvajanja kohezijske politike, so aktivnosti na področju priprave novih programskih dokumentov za prihodnjo finančno perspektivo v polnem teku.

Srečanje deležnikov za pripravo novih programskih dokumentov

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) je v preteklih mesecih skupaj z resornimi ministrstvi, službami, kohezijskima regijama in predstavniki občin pripravila predlog naložbenih potreb Slovenije za obdobje 2021-2027. Da bodo potrebe ostale znotraj okvirjev  trenutno znane alokacije sredstev za Slovenijo, je potrebno opredeliti prioritete na področju financiranja, hkrati pa tudi dopolniti analize in utemeljitve na ravni posameznega ukrepa.

SVRK v pričakovanju novega programskega obdobja pospešeno izvaja aktivnosti za pripravo novih programskih dokumentov in tako danes v prostorih službe poteka delovno srečanje deležnikov za pripravo novih programskih dokumentov, kjer teče beseda o izvajanju teritorialnih pristopov v novem programskem obdobju 2020 – 2027 in administrativni usposobljenosti.