Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Podpisan sporazum o izmenjavi in varovanju tajnih podatkov z Brazilijo

  V sklopu uradnega obiska v Federativni republiki Braziliji je Minister za obrambo Marjan Šarec dne 12. aprila 2023 podpisal Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Federativne republike Brazilije o izmenjavi in medsebojnem varovanju tajnih podatkov.

 • Tehnične varnostne zahteve za kriptografske rešitve

  Vlada je 5. januarja 2023 na 30. redni seji sprejela tehnične varnostne zahteve za kriptografske rešitve, ki so varnostno ustrezne za obravnavanje tajnih podatkov različnih stopenj tajnosti.

 • Uredba o varovanju tajnih podatkov

  Vlada Republike Slovenije je obravnavala in izdala novo Uredbo o varovanju tajnih podatkov, ki je temeljni izvedbeni akt Zakona o tajnih podatkih.

 • Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Helenske republike o tajnih podatkih

  V okviru mednarodnih aktivnosti na področju sklepanja mednarodnih sporazumov o varovanju tajnih podatkov je bil dne 4. oktobra 2021 podpisan Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Helenske republike o medsebojnem varovanju izmenjanih tajnih podatkov.

 • Obisk delegacije Črne gore

  V skladu s sporazumom smo uspešno implementirali projekt Dvostranske tehnične pomoči med Črno goro in Slovenijo.

 • Obisk delegacije Severne Makedonije

  Bilateralno delovno srečanje Direktorja Urada za varovanje tajnih podatkov Vlade Republike Slovenije in Direktorja Direkcije za varovanje tajnih podatkov Vlade Republike Severne Makedonije.

 • Podpis sporazuma z Grčijo

  Dne 4. 10. 2021 sta v Atenah Veleposlanik Republike Slovenije v Grčiji g. Matjaž Longar in Generalmajor g. Dimitrios Choupis podpisala Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Helenske republike o izmenjavi in medsebojnem varovanju tajnih podatkov.