Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
  • Neurje s točo na območju Slovenske Bistrice in občine Oplotnica

    V soboto, 13. julija 2024, se je v popoldanskih urah nad širšim območjem občine Slovenska Bistrica in občine Oplotnica, razbesnelo močno neurje s točo v velikosti teniške žogice, ki je povzročilo veliko škode na stanovanjskih, gospodarskih objektih in cestni infrastrukturi.

  • 28. regijsko preverjanje ekip prve pomoči v Oplotnici

    V soboto, 15. junija 2024, je v Oplotnici potekalo 28. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Dogodek so organizirali Rdeči križ Slovenije – območno združenje (RKS OZ) Slovenska Bistrica, Občina Oplotnica in Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje (IURSZR) Maribor.

  • Vaja letalska nesreča na letališču Edvarda Rusjana Maribor

    V soboto, 18. marca, je na Mariborskem letališču potekala vaja ob letalski nesreči na kateri je sodelovalo 300 udeležencev.

  • Natečaj "Naravne in druge nesreče - Pomoč potrebujemo vsi"

    Razpisujemo natečaj za vzgojno varstvene zavode, osnovne šole in osnovne šole s posebnim programom na območju Vzhodno Štajerske regije v šolskem letu 2022/2023.

  • Regijski natečaj-požarna varnost in prosti čas

    Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v šolskem letu 2021/2022 razpisuje natečaj »Naravne in druge nesreče na temo Požarna varnost in prosti čas!« za predšolsko in šolsko mladino.

  • Javna predstavitev Regijskega načrta zaščite in reševanja ob poplavah za Vzhodno štajersko regijo, Verzija 4.0

    Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) Maribor objavlja javno predstavitev Regijskega načrta zaščite in reševanja ob poplavah za Vzhodno štajersko regijo, Verzija 4.0.

    Na podlagi 17. člena Uredbe o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja (Uradni list št.24/12, 78/16 in 26/19) Izpostava URSZR Maribor objavlja javno predstavitev usklajenega in sprejetega Regijskega načrta zaščite in reševanja ob poplavah za Vzhodno Štajersko regijo, Verzija 4.0.

    Vsi zainteresirani si lahko omenjeni načrt ogledajo v času od 15.6.2021 do 15.7.2021 po predhodni najavi na telefonski številki 02 250 69 12, vsak delovni dan, v času uradnih ur, na sedežu Izpostave URSZR Maribor, Bezjakova 151,2341 Limbuš.

  • Javna objava predloga regijskega načrta zaščite in reševanja ob poplavah za Vzhodno štajersko regijo, Verzija 4.0

    Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Maribor objavlja predlog regijskega načrta zaščite in reševanja ob poplavah za Vzhodno štajersko regijo, Verzija 4.0