Skoči do osrednje vsebine

Vaja letalska nesreča na letališču Edvarda Rusjana Maribor

V soboto, 18. marca, je na Mariborskem letališču potekala vaja ob letalski nesreči na kateri je sodelovalo 300 udeležencev.

Vaja je bila izvedena ob predpostavki da je potniško letalo ob pristajanju zdrsnilo in prišlo je do poškodbe podvozja in požara. Na njem je bil tudi tovor z nevarno, jedko snovjo. Na letalu je bilo 46 oseb vključno s posadko, od teh je bilo 13 nepoškodovanih in 33 poškodovanih.

Vajo sta organizirala Izpostava Uprave za zaščito in reševanje Maribor in DRI upravljanje investicij, Družba za razvoj infrastrukture, ki so upravljalec letališča Edvarda Rusjana Maribor. V vaji so sodelovali regijski center za obveščanje Maribor, prostovoljni in poklicni gasilci, nujna medicinska pomoč, Dispečerska služba zdravstva Maribor, Policija, Rdeči križ Slovenije, pripadniki Civilne zaščite in številni igralci vlog.

Kot je pojasnila vodja vaje Ivanka Grilanc (vodja Izpostave Uprave za zaščito in reševanje Maribor) je bila vaja po prvih ugotovitvah uspešna, manjka jim le prikolica za množične nesreče, ki so si jo tokrat izposodili od sosednje izpostave Uprave za zaščito in reševanje v Murski Soboti.