GOV.SI

Novice

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • V Ljubljani konferenca Vojaškega odbora Nata

  V ljubljanskem Grand hotelu Union danes, v soboto, 14. septembra, poteka konferenca Vojaškega odbora Nata v sestavi načelnikov generalštabov vseh zavezniških vojsk in najvišjih vojaških predstavnikov zveze Nato. Konferenco vodi predsedujoči Vojaškemu odboru Nata general Stuart Peach ob gostiteljici, načelnici Generalštaba Slovenske vojske generalmajorki Alenki Ermenc. Udeležence je na včerajšnjem uradnem odprtju v ljubljanski Narodni galeriji nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Danes je udeležence uvodoma pozdravil minister za obrambo Karl Erjavec.

 • Minister Erjavec: »Gasilstvo je eden od stebrov slovenske državnosti«

  Ob 70-letnici Gasilske zveze Slovenije je bila danes, v nedeljo, 8. septembra, v Metliki slavnostna akademija, na kateri je minister za obrambo Karl Erjavec zbrane nagovoril kot osrednji govornik.

 • Minister Erjavec na Blejskem strateškem forumu

  Minister za obrambo Karl Erjavec je danes, v torek, 3. septembra, na Blejskem strateškem forumu kot uvodni govornik nagovoril zbrane na panelu na temo Nata in evroatlanske varnosti 70 let po Washingtonski pogodbi.

 • Minister Karl Erjavec ni naročil helikopterskega prevoza obolele osebe iz Splita

  Odgovor Ministrstva za obrambo na navedbe, objavljene na portalu Škandal24:

  Informacija, da naj bi prevoz obolele osebe iz Splita v Ljubljano osebno naročil minister Karl Erjavec, ki je bila v ponedeljek, 2. septembra 2019, v članku z naslovom »Škandalozna zloraba helikopterja Slovenske vojske: Naročil naj bi jo Karl Erjavec osebno, iz ZZZS sporočajo: Ne bomo plačali«, objavljena na portalu Škandal24, je lažna.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec na delovnem obisku v zvezni državi Kolorado v ZDA

  Minister za obrambo Karl Erjavec in načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc sta z delegacijo, v kateri sta sodelovala tudi svetovalec predsednika RS mag. Uroš Krek in veleposlanik RS v ZDA Stanislav Vidovič, obiskala Nacionalno gardo Kolorada. Kolorado je partnerska država, s katero Ministrstvo za obrambo sodeluje že 26 let v meddržavnem partnerskem programu (State Partnership Program).

 • Na zasedanju v Helsinkih obrambni ministri prvič o posledicah podnebnih sprememb

  Osrednje teme dvodnevnega neformalnega zasedanja ministrov za obrambo EU, ki se je danes, 29. avgusta, končalo v Helsinkih na Finskem, so bile nove tehnologije in umetna inteligenca, vpliv podnebnih sprememb na varnost in obrambo ter pomorska varnost. O hibridnih grožnjah, ki so eno od prednostnih področij finskega predsedovanja Svetu EU, so obrambni ministri razpravljali na skupnem delovnem kosilu z zunanjimi ministri. Zasedanja se je udeležil državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak.

 • Vlada razrešila generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve na MORS Srečka Zajca in za vršilca dolžnosti na tem položaju imenovala Boštjana Pavlina

  Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela predlog za razrešitev Srečka Zajca s položaja generalnega direktorja Direktorata za obrambne zadeve na Ministrstvu za obrambo. V skladu s petim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih lahko funkcionar, pristojen za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije predlaga razrešitev generalnega direktorja v ministrstvu, ne glede na razloge. Minister za obrambo je v skladu s tem predlagal, da Vlada Republike Slovenije z 31. avgustom izda odločbo o razrešitvi Srečka Zajca s položaja direktorja Direktorata za obrambne zadeve.

 • Vlada razrešila generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na MORS mag. Aleša Mišmaša in za vršilca dolžnosti na tem položaju imenovala mag. Uroša Zorka

  Vlada Republike Slovenije je na današnji seji sprejela predlog za razrešitev mag. Aleša Mišmaša s položaja generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo. V skladu z petim odstavkom 83. člena Zakona o javnih uslužbencih je minister za obrambo predlagal, da Vlada Republike Slovenije z 31. avgustom 2019 izda odločbo o razrešitvi mag. Aleša Mišmaša s položaja generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko na Ministrstvu za obrambo.

 • PGD Predoslje je na festivalu Naaaj dan 2019 prevzelo novo vozilo

  V Predosljah pri Kranju so včeraj, v nedeljo, 25. avgusta, v okviru štiridnevnega festivala Naaaj dan 2019 izvedli gasilsko parado, predajo gasilskega vozila za samostojno gašenje požarov in prevoz moštva PGD Predoslje ter prikazno reševalno vajo, na kateri so postopke reševanja in ukrepanja ob nesrečah prikazale različne službe.

 • Minister Erjavec hrvaškemu obrambnemu ministru izrazil sožalje ob smrti pripadnika hrvaškega kontingenta v Afganistanu