Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Pripadnik Slovenske vojske v Italiji udeležen v prometni nesreči

  Pripadnik Slovenske vojske, ki službuje v Združenem Natovem poveljstvu v Neaplju je bil izven delovnega časa z zasebnim vozilom udeležen v prometni nesreči, v kateri je ena civilna oseba izgubila življenje. O dogodku je bilo obveščeno Poveljstvo sil Slovenske vojske, Generalštab in minister za obrambo.

 • Pojasnilo glede novega državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh

  Vlada je na seji 23. julija letos sprejela spremenjen in dopolnjen Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh. Pri pripravi načrta so bile upoštevane izkušnje, ki smo jih v Sloveniji pridobili med epidemijo covid-19, in izkušnje iz tujine. Upoštevana so priporočila strokovnjakov Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter predlogi in pripombe ministrstev, vladnih služb, občin, organizacij, vključenih v pripravo načrta.

 • Vlada sprejela Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh verzija 2.0

  Vlada je sprejela Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh, verzija 2.0, s katerim se nadomešča Državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh, verzija 1.0.

 • Minister mag. Matej Tonin v Divači ob ogledu vaje prostovoljnih gasilcev: »Zaradi tovrstnih izobraževanj je Slovenija varnejša in bolje pripravljena na naravne nesreče«

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes, v sredo, 22. julija, obiskal enoto Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje (ICZR) v Sežani. Po predstavitvi enote in seznanitvi s požarno ogroženostjo naravnega okolja in rešitvami iz državnega načrta, pripravami na požarno sezono ter videonadzornim sistemom Kras si je blizu letališča v Divači ogledal praktično usposabljanje prostovoljnih gasilcev, ki se v enoti ICZR v Sežani usposabljajo po programu Dopolnilnega usposabljanja gasilcev za gašenje požarov v naravnem okolju, ki ga v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Zavodom za gasilno in reševalno službo Sežana organizira Gasilska zveza Slovenije.

 • Minister Tonin ob občinskem prazniku obiskal Žužemberk

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v petek, 17. julija, nagovoril zbrane na slavnostni seji Občine Žužemberk na kateri so ob občinskem prazniku podelili priznanja izjemnim posameznikom in društvom. Izrazil je zadovoljstvo, da so med prejemniki najvišjih občinskih priznanj tudi pripadnik Slovenske vojske, ki se že vrsto let uspešno posveča delu z mladimi na področju športa, gasilski veteran ter prostovoljni gasilski društvi, kar bo gotovo velika spodbuda pri njihovem nadaljnjem delo v prid skupnosti.

 • Minister Tonin in župan Molan o nadaljevanju dobrega sodelovanja med Ministrstvom za obrambo in Občine Brežice

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je bil v petek, 17. julija, na povabilo župana Občine Brežice Ivana Molana na delovnem obisku v tej občini. Glavna tema pogovora so bili projekti, sofinancirani s strani Ministrstva za obrambo, na podlagi sporazuma med Ministrstvom za obrambo in Občino Brežice, in pogodba o sofinanciranju investicij lokalne javne infrastrukture v letih 2019 in 2020. Minister mag. Matej Tonin in župan Ivan Molan sta se dogovorila o prednostnih nalogah nadaljnjega sodelovanja.

 • Izurjena je nova generacija poklicnih gasilcev

  V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig je 27. generacija kandidatov za poklicne gasilce v sklopu polletnega izobraževanja v Gasilski šoli izvedla zaključno izpitno vajo. Vajo generacije s 40 kandidati sta si ogledala minister za obrambo mag. Matej Tonin in generalni direktor Uprave za zaščito in reševanje Darko But. Na zaključni slovesnosti po vaji so čestitali vsem novim poklicnim gasilcem.

 • Poslanci Državnega zbora sklenili, da je Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski primeren za nadaljnjo obravnavo

  Na 43. izredni seji Državnega zbora v četrtek, 16. julija 2020, so poslanci z 49 glasovi za in 16 glasovi proti sklenili, da je Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021–2026 primeren za nadaljnjo obravnavo.

 • Minister Tonin z udeleženci Vojaškega tabora

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v torek, 14. julija, skupaj z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske brigadirjem Robertom Glavašem obiskal mlade udeležence letošnjega 21. Vojaškega tabora, ki poteka od 6. julija na širšem območju Bohinjske Bele. Tabora, katerega glavni namen je promocija Slovenske vojske oziroma predstavitev življenja in dela v službi domovine, se letos udeležuje 85 polnoletnih dijakov in študentov, od tega 19 deklet in 66 fantov, s 27 fakultet in 24 srednjih šol.

 • Na vaji Adin 20 o zaščiti otrok, žensk in ranljivih skupin v oboroženih spopadih

  V Mednarodnem poveljstvu za civilno-vojaško sodelovanje (Multinational CIMIC Group – MNCG) v Motti di Livenza v Italiji je od ponedeljka, 6., do petka, 10. julija, v sodelovanju z Direktoratom za obrambne zadeve Ministrstva za obrambo in slovenskimi civilnimi funkcionalnimi strokovnjaki potekala vaja Adin 20.

 • Minister za obrambo mag. Matej Tonin na Cesarskem vrhu pri Logatcu: »Spomin na padle v osamosvojitveni vojni je priložnost za razmislek, kaj lahko vsak od nas stori za domovino«

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes, v soboto, 11. julija, na Cesarskem vrhu pri Logatcu nagovoril zbrane na tradicionalni spominski slovesnosti v spomin na pripadnika slovenske Teritorialne obrambe Miroslava Moljka in Antona Žaklja, ki sta preminula leta 1991 v prometni nesreči ob umikanju Teritorialne obrambe s položajev.

 • Obrambni minister nagovoril udeležence tabora MORS in mladi 2020

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je danes, 9. julija, obiskal Vojašnico Franca Uršiča v Novem mestu in si ogledal izvajanje tabora »MORS in mladi 2020«, ki tokrat poteka že 15. leto zapored, udeležuje pa se ga skupaj 254 dijakov in osnovnošolcev.

 • Minister za obrambo obiskal brigade Slovenske vojske

  V tednu med 29. junijem in 3. julijem je bil minister za obrambo mag. Matej Tonin na delovnih obiskih v 1., 72. in Logistični brigadi Slovenske vojske. Poveljniki brigad so mu predstavili organiziranost enot, poslanstvo, ključne naloge, dosežke in ambicije za prihodnje delovanje enot. Ogledal si je tudi opremo in oborožitev enot, dinamične predstavitve dela enot, ki jih je obiskal, ter spoznal postopke varovanja objektov in usposabljanja pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

 • Minister Tonin: Na Mahu pri Igu se je pokazala odločenost slovenskih obrambnih sil, da bodo branile Slovenijo

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v soboto, 27. junija, kot slavnostni govornik nagovoril zbrane na slovesnosti v spomin na sestrelitev helikopterja JLA 27. junija 1991.

 • Dan državnosti je naš skupni praznik

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je danes, v soboto, 27. 6. 2020 v Lenartu v Slovenskih goricah udeležil glavnega zbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Ob tej priložnosti je zbrane tudi nagovoril.

 • Minister za obrambo mag. Tonin se je v izjavi za javnost odzval na dogodke, povezane z Gardo Slovenske vojske na predvečer dneva državnosti

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je v petek, 26. junija, v izjavi za javnost odzval na dogodke, povezane z Gardo Slovenske vojske na predvečer dneva državnosti.

 • Vlada Republike Slovenije določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o obrambi

  Vlada Republike Slovenije je na seji v sredo, 24. junija, določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o obrambi – prva obravnava, ki bo poslan v Državni zbor Republike Slovenije.

 • Vlada sprejela Predlog zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026 in ga poslala v obravnavo Državnemu zboru.

 • Premier nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

  Predsednik vlade Janez Janša je v sredo, 24. junija, pred dnevom državnosti prek videokonference nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo na mednarodnih operacijah in misijah. Predsedniku vlade so o razmerah poročali poveljniki kontingentov Slovenske vojske iz Afganistana, Bosne in Hercegovine, Iraka, Kosova, Latvije, Libanona, Malija ter iz Natove pisarne v Makedoniji.

 • Minister za obrambo obiskal občino Trebnje in položil venec k spomeniku na Medvedjeku

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je v ponedeljek, 22. junija, ob občinskem prazniku obiskal občino Trebnje. Pred osrednjo občinsko slovesnostjo, na kateri je zbrane kot osrednji govorec nagovoril v luči prihajajočega državnega praznika, dneva državnosti, se je skupaj s tamkajšnjim županom Alojzijem Kastelicem v prostorih PGD Trebnje srečal s predstavniki Gasilske zveze Trebnje ter društvi gasilskih poveljstev občin Trebnje, Mirna, Mokronog - Trebelno in Šentrupert. Zbrani so ministru predstavili delovanje zveze in društev, pogovarjali pa so se tudi o aktivnostih in izkušnjah območnega štaba civilne zaščite z gasilci v času epidemije zaradi novega koronavirusa. Obrambni minister si je ob tej priložnosti ogledal vozni park in pohvalil delovanje gasilske mladine. Pred dnevom državnosti je nato v okviru krajše komemorativne slovesnosti položil venec k spomeniku na Medvedjeku v spomin na osamosvojitvene dogodke in žrtve spopadov.

Iskalnik