Skoči do osrednje vsebine

Poklonili smo se policistom, ki so izgubili življenje

Slovenska policija 27. junija praznuje svoj dan – dan policije. Na ta dan se spomnimo osamosvojitvenih dogodkov, ko so svoja življenja izgubili tudi slovenski policisti. Spomnimo se tudi policistov, ki so življenja izgubili pri opravljanju policijskih nalog.

V spomin na policiste, ki so izgubili svoja življenja, so se pod vodstvom ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja s položitvijo vencev poklonili tudi državni sekretarki Helga Dobrin in Tina Heferle, generalni direktor policije mag. Senad Jušić, direktor Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin, direktor Uprave kriminalistične policije Matjaž Jerkič in predsednik Združenja Sever dr. Tomaž Čas.

Delegacija je venec slovesno položila k pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani. S tem smo se opomnili, da so v osamosvojitveni vojni tudi slovenski policisti branili meje novo nastale Republike Slovenije, vendar žal nekateri pri tem izgubili življenje.

S položitvijo venca pri spominskih obeležjih v Parku spomina v Tacnu so se poklonili policistom, ki so življenja izgubili pri opravljanju policijskih nalog po letu 1991. S položitvijo vencev se opomnimo, da slovenski policisti ves čas skrbijo za našo varnost, pri čemer tvegajo svoja življenja.