Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ravnateljev in direktorjev višjih strokovnih šol

Na Golteh je bil minuli konec tedna dvodnevni posvet ravnateljev in direktorjev višjih strokovnih šol.
Ravnatelji in direktorji višjih strokovnih šol sedijo in poslušajo posvet.

Srečanje ravnateljev in direktorjev višjih strokovnih šol na Golteh | Avtor: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Na srečanju so zbrane pozdravili vodja Sektorja za višje strokovne šole na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje Tomaž Rozman, generalni sekretar Skupnosti višjih strokovnih šol Miha Zimšek in predsednik Skupnosti višjih strokovnih šol Egon Pipan. Izpostavili so pomen višješolskega izobraževanja, ki je ključno za uspešno delovanje na lokalnem in evropskem nivoju ter pomen kadra, ki ga višje šole izobražujejo.

Pregledali so realizacijo Razvojnega načrta 2020-2025 v povezavi s Strategijo razvoja višjega strokovnega izobraževanja 2020-30 po posameznih področjih (študenti, delodajalci, prepoznavnost, standardi delovanja, usposabljanja in izobraževanja, internacionalizacija, višješolska prijavna služba, ocenjevanje s pomočjo umetne inteligence, virtualni laboratorij, personalizacija študija, pridobivanje kadrov, izmenjava dobrih praks, vavčerski sistem).

Posebno pozornost so namenili tudi predstavitvi digitalizacije poslovanja višjih strokovnih šol z novo aplikacijo, ki jo bodo višje šole lahko začele uporabljati naslednje leto, in pripravi Razvojnega načrta višjih strokovnih šol za obdobje 2025-2030.