Skoči do osrednje vsebine

Minister Poklukar ob vladnem obisku v Posavju: Posavje je varna regija

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta v okviru vladnega regijskega obiska v Posavju obiskala Policijsko postajo Krško in Policijsko pisarno Kostanjevica na Krki.

Minister Boštjan Poklukar se je seznanil z varnostno situacijo v Posavju: »Slovenija je varna država, ena najvarnejših na svetu, in tudi Posavje kot regija je varno. Stanje na področju migracij je stabilno, sicer povečano za nekaj več kot deset odstotkov. Še vedno so tihotapci tisti, ki poganjajo celotno migracijo po zahodnobalkanski poti in tudi pri tem je policija izredno učinkovita,« je dejal minister Poklukar.

Tudi generalni direktor policije mag. Jušić je ocenil, da je stanje varnosti na območju Policijske uprave Novo mesto zelo dobro.

V zadnjem času se v tem delu Slovenije pojavljajo različne prevare na področju kriptovalut: »Kriminalci poskušajo od posameznikov pridobiti večje vsote denarja, da bi jih »investirali« v posel s kriptovalutami, in potem »čudežno« izginejo. Pozivam prebivalce k previdnosti, naj ne nasedajo posameznikom in lažnim družbam, ki obljubljajo visoke dobičke,« je pozval minister Poklukar.

Minister in generalni direktor policije sta se ob tej priložnosti srečala z županom Občine Kostanjevica na Krki Robertom Zagorcem in skupaj so si ogledali delo policije na terenu. Po županovih besedah je varnost v občini na dobri ravni, sodelovanje med policijo in lokalno skupnostjo pa je ocenil kot odlično.