Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda na slavnostnih podelitvah zlatih priznanj najboljšim učencem in dijakom

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se je v nedeljo, 2. junija 2024, udeležil prireditev Zotkini talenti 2024 in Bistroumni 2024, ki sta se odvili v čast najuspešnejših učencev in dijakov na letošnjih državnih tekmovanjih.

Minister je kot častni pokrovitelj uvodoma nagovoril udeležence slovesne razglasitve rezultatov državnih tekmovanj iz znanja  Zotkini talenti v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Slavnostna prireditev, ki so jo popestrile točke nadarjenih mladih glasbenikov, se je odvijala v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma, podelili pa so priznanja s področij kemije, biologije, logike, naravoslovja, konstruktorstva, modelarstva, kmetijstva, tehnologije oziroma računalništva, psihologije in računalniškega programiranja (informatike). 

Minister Felda je podelil nekaj priznanj, dobitnikom pa v nagovoru čestital ter izpostavil, da je delo z nadarjenimi učenci in dijaki izjemno pomembno, saj bodo morda prav ti posamezniki pozneje v življenju prinesli preboje na znanstvenem, tehnološkem in družbenem področju.

»Spodbujanje vaših talentov in interesa za raziskovanje je ključnega pomena za razvoj naše družbe. Zato se želim posebej zahvaliti mentorjem, učiteljem in tudi staršem, ki vodite, spodbujate in podpirate mlade na njihovi poti. Vaša vloga je neprecenljiva,« je povedal minister Felda.

V nadaljevanju se je minister oglasil v ljubljanski Unionski dvorani v Ljubljani, in sicer na slavnostni podelitvi najboljših nagrad za državna tekmovanja iz matematike, fizike in astronomije Bistroumi 2024. Ta so podelili v organizaciji DMFA - Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije. Na prireditvi so 180 učencem in dijakom podelili kar 210 priznanj za najvišje dosežke, nazadnje pa si razglasili še 36 tistih najuspešnejših, ki bodo slovenske barve letos zastopali na mednarodnih tekmovanjih iz matematike, fizike in astronomiji.

Minister je po kratkem nagovoru podelil nagrade najbolje uvrščenim na državnem tekmovanju iz matematike v osnovnih šolah ter vsem nagrajencem iskreno čestital.