V soboto bo v Celju potekal teden restavracij na prostem
Udeleženci bodo imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij, Tedna restavracij ter okušati njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin iz sheme »izbrana kakovost – Slovenija«. Jedi bodo predstavljale interpretacijo sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi.
Obiskovalci bodo na stojnicah lahko poskusili jedi vrhunskih chefov iz kar 15 restavracij, med njimi Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija, Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka, Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro, Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl, Rok Martinčič – Gostilna Jež, Luka Košir – Grič, Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž, Nina in Tomaž Bratovž – JB restavracija, Marko Magajne – Galerija Okusov, Jakob Pintar – TaBar, Andrej Smogavc – Spargus, Leon Pintarič – Gostilna Rajh, Uroš Štefelin – Hiša Linhart in Tadej Petrič – Hotel Evropa.
Dogodek bo popestril ekskluzivni Chef’s Table »Izbrana kakovost – Slovenija,« kjer bodo obiskovalci uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili več hodni meni »Tedna restavracij«, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi. Da bo kulinarično raziskovanje prijetno za vso družino, bodo za najmlajše organizirane kuharske delavnice, kjer bodo lahko izdelovali svoje testenine in se sladkali.
Dogodek »Teden restavracij«, organizira v partnerstvu s slovenskimi rejci in predelovalci mesa in slovenskimi pridelovalci in predelovalci mleka ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia. Vstop je prost in ne zahteva predhodne rezervacije.
Več informacij o dogodku in menije sodelujočih chefov najdete na spletni strani »Tedna restavracij«.